Sådan indretter du altaner smukt og effektivt

En smuk ny altan (foto minaltan.dk)
En smuk ny altan (foto minaltan.dk)

Sommeren er over os, og de lange lyse aftener nydes gerne udenfor med god mad, lækker drikkelse og godt selskab. Hvis man bor i lejlighed, tilbringes en stor del af sommeren måske på altanen, som kan tilbyde en personlig oase i det travle byliv. Dog er der ofte den ulempe, at altaner har et meget begrænset areal. Den værdifulde plads skal derfor udnyttes perfekt for at skabe et hyggeligt og smukt område.

 

Udsmyk din altan med planter, møbler og grill

De fleste altaner indeholder blot et bord og et par stole, men der kan sagtens være plads til flere elementer. For mange danskere er sommerhalvåret lig med en tændt kuglegrill og aftensmad i den friske sommerluft, og det er der også plads til på altanen. Desuden skaber det hygge med et par krukker med jordbær, krydderurter eller blomster, som især om sommeren vil være et lille stykke skønhed midt i byen. Hvis du vil, kan du også plante dine foretrukne blomster i altankasser, så du sparer plads uden at skære ned på udsmykningen.

 

Tænk på vejr, sikkerhed og vedligeholdelse, når du planlægger din altans indretning

Udover at udnytte den sparsomme plads optimalt, skal man også tage højde for en række andre ting, når man designer sin altan. Det er for eksempel vigtigt at overveje sikkerheden i at have en tændt grill i nærheden af en kurvestol. På samme måde kan det være smart at tænke over, om vinden kan blæse en krukke eller en stol ind i en glasdør, hvis der kommer en storm. Desuden er det også smart at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse, da møblerne på altanen oftest vil stå udendørs hele året og skal kunne tåle alt slags vejr. Hvis man tager højde for alle disse ting i indretningen af sin altan, er det bare at nyde det lille stykke himmel, man har fået skabt.

 

Se et stort udvalg af altaner og få mere inspiration på minaltan.dk.

 

Kig videre herinde:

En fransk altan kan give mere lys og luft til din lejlighed

Forny hjemmet med en charmerende fransk altan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.