Passivhuse er måde bæredygtige og moderne

Passivhuse  (foto: ltm.dk)
Passivhuse (foto: ltm.dk)

Hvis du tror på, at bæredygtighed er en ekstremt vigtig faktor i det samfund, som vi lever i i dag, er der en ret stor sandsynlighed for, at du vil interesse dig for passivhuse. Passivhuse er nemlig en speciel type af huse, som er lige så energirigtige, som de er bæredygtige.

Fremtidens huse er passivhuse

Hvis du overvejer at købe et passivhus, men ikke fuldstændigt overbevist om, hvad det indebærer, kan du hurtigt finde nogle forklaringer og svar her.
Det væsentligste ved passivhuse generelt er, at energiforbruget til både varme og el i et sådant hus er væsentligt reduceret fra, hvad man normalt forbinder med et hus, når det kommer til forbrug – og det ligger da også lidt i navnet af passivhuse. Husene er nemlig ”passive”, hvilket vil sige, at der arbejdes med at nedbringe opvarmningsbehovet for huset, og samtidig også det generelle forbrug af elektricitet.

Hvordan fungerer passivhuse?

Konceptet ”passivhuse” medfører, at du på langt sigt vil få mulighed for at nedbringe dit opvarmningsbehov i dit nye eller dine nye og flotte passivhuse til 15 kWh/m2 om året – til sammenligning er forbruget i et ikke-passivhus, og som der derfor gælder andre bygningsregler m.v. for, oppe på 81 kWm/m2 om året.
Forbruget af el, der er knyttet til husets normale anvendelse, reduceres også væsentligt, og det kan være en fordel for både miljø og i særdeleshed også for pengepungen. Du er altså med til at sikre en bæredygtig fremtid og samtidig er du med til at formindske det økonomiske outcome af hele byggeprocessen omkring huset.

Det vigtigste der bør nævnes, hvis du overvejer at investere i passivhuse er, at du investerer i fremtiden og i bæredygtighed. Du får altså ikke kun muligheden for at drage fordel af det økonomisk og komfortmæssigt – for det er ligeså billigt, som det er behageligt i længden – du har også samtidig truffet et aktivt valg om at skabe et bæredygtigt klima (og derfor en bæredygtig fremtid).

 

Se på passivhuse her

 

Læs om lavenergihuse:

Lavenergihuse opføres med et blik på fremtiden og kloden

Lavenergihuse er en bæredygtig og billig løsning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.