Lavenergihuse – skab dig et nyt og miljørigtigt hjem

Vil du bygge hus? (foto ltm.dk)
Vil du bygge hus? (foto ltm.dk)

I de seneste år er nye materialer og nye løsninger kommet til og har givet helt nye muligheder for at bygge både individuelt og energirigtigt på samme tid. Vel at mærke til priser hvor helt almindelige familier kan være med. Lavenergihuse er bygget således, at huset opvarmes af den passivvarme som huset beboere skaber ved madlavning og badning, varmen fra hårde hvidevarer, elektriske apparater, belysning og den sol som kommer gennem vinduerne. Et passivhus udmærker sig således ved at have et utrolig lunt og behageligt indeklima, og ved at have et meget begrænset energiforbrug.

Lavenergihuse sparer dig for mange penge

Du kan ikke se forskellen – men du kan mærke den. Forskellen på et almindelig hus og et energirigtigt hus. Lavenergihuse kan tilpasses den enkelte forbrugers ønsker og kan bygges i et eller flere plan og med åbne og lyse rum og store vinduesflader, så du får lige præcis det hjem du drømmer om. Hensynet til miljø og energi sætter altså ikke begrænsninger til det æstetiske, arkitektoniske udtryk. Du kan få et hus der både er smukt og arkitektonisk udformet samtidig med at det er energibesparende og giver et godt indeklima.

Tænk smart og langsigtet

Det er en myte, at tætte huse giver dårligt indeklima. Mange frygter at den gode isolation er med til at gøre indeklimaet i et passivhus for tæt og indelukket, men dette er langt fra rigtigt. Et passivhus bygges nemlig med supereffektive vinduer samt isolation i topklasse, hvilket mindsker risikoen for kolde flader og derved træk. Det bedste klima får du i et tæt hus med kontrolleret ventilation, der kan styres efter behov – fx med varmegenvinding. Erfaringerne viser, at indeklimaet i lavenergihuse er mærkbart bedre end i traditionelle huse.

Et passivhus giver således en behagelig temperatur både på kolde vinterdage og varme sommerdage samtidig med, at du skåner miljøet såvel som pengepungen!

Find lavenergihuse her!

 

Få mere inspiration:

Byg selv hus – så får du lige det, du drømmer om!

Forkæl dig selv og dit hus ved at købe en ny altan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.