Længehuset er det moderne vikingehjem

Bo klassisk og godt (foto ltm.dk)
Bo klassisk og godt (foto ltm.dk)

Alle dem, der kan huske tilbage på tiden fra folkeskolen og gymnasiet, vil formentlig kunne huske tilbage på et klassisk længehus. Sådan et hus, der altid var illustreret i alle lærebøger om historie og i særdeleshed om danmarkshistorien. Det giver god mening, for hvis der er noget, et længehus er, så er det et klassisk, dansk hus. Måske er et længehus endda det mest klassiske danske hus, der overhovedet findes. Dengang danskerne var et frygtet folkefærd, der plyndrede byer og stjal og bar vikingehjelme, boede vi nemlig i længehuse. Et længehus er et hus, der består af et langt plan, som har forskellige rum indvendigt. I gamle dage boede man med sine husdyr i et længehus for at kunne holde på varmen, man lavede mad derinde, sov derinde og gik på toilettet udenfor. I dag er det heldigvis noget andet, og selvom nogle ynder at have deres kat eller hund indendørs, behøver du heldigvis ikke at lade din ko gå og tygge drøv i køkkenet for at bevare historikken og det mytiske omkring et længehus.

Det moderne længehus

Hvis du har en stor eller lille familie, og du har brug for at flytte fra det sted, du bor nu, så kan et længehus være det helt rette køb. Noget af det, der er smartest ved et længehus er, at det kan huse både store og små familier. Desuden har et længehus en rigtig god rumfordeling, og de fleste moderne længehuse har også nogle utrolig smukke glaspartier, der kan give det dejligste lys om sommeren.

 

Find et flot længehus i dag!

Hvis du har brug for at flytte og ikke ved, hvilken hustype, du skal lede efter, så stop op engang og læs teksten her igen. Du har selvfølgelig brug for et smart og flot længehus!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.