Hvis du vil have et klassisk hus, så kig efter længehuse

Bo klassisk og godt (foto ltm.dk)
Bo klassisk og godt (foto ltm.dk)

Når danskerne skal ud og sondere terrænet, efter hvilken type hus de skal bygge, så finder de hurtigt ud af, at der er rigtig mange muligheder og forskellige fordele ved de forskellige hustyper. Derfor er der også nogle, som vælger at gå efter et hus i en klassisk stil, som er og altid har været populær.

En af de mange typer af huse er et længehus. Denne type hus har sit navn efter en længe, som er en aflang bygning. Det er for eksempel stadig tilfældet med mange gårde og landbrug, at selve gården består af flere længer, som er placeret op mod hinanden i en kvadrat.

I dag har et længehus sit navn, da huset har en form efter en rektangel, så det er bredere, end det er dybt eller modsat.

Dermed får huset også et klassisk udseende, som man kender det fra mange huse i forskellige stilarter.

Et længehus har sine fordele

En af fordelene ved et længehus er, at man ved at bygge et aflangt hus får en god udnyttelse af kvadratmetrene inde i huset. Samtidig kan man lave en familievenlig opdeling, hvor man har en voksenafdeling i den ene ende og så en børneafdeling i den anden. Inde i midten af huset kan man lave et fællesrum, som både kan bestå af køkken sammen med stue eller et andet opholdsrum.
Denne form for opbygning gør længehuse populære hos børnefamilier.

Man kan få bygget længehuse i mange forskellige stilarter og af mange forskellige materialer. Nogle vil måske gerne have et mere klassisk og traditionelt udseende hus af mursten, der enten kan være røde eller gule. Taget vil her typisk være belagt med tagsten eller tegl, som vil være røde.

Alternativt vælger nogen et mere moderne udtryk på deres hus med hvidpudsede murer og et sortglaseret tag.
Med alle de valgmuligheder kan man ofte finde et længehus, der passer til ens personlige stil.

Vil du se mere om længehuse, så kig her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.