En fransk altan kan give mere lys og luft til din lejlighed

Altan inspiration (foto: minaltan.dk)
Altan inspiration (foto: minaltan.dk)

Når man bor i en lejlighed, så er der mange fordele. Man udnytter meget af den plads, der er i ens lejlighed. Man bor oftest centralt og dermed tæt på indkøbsmuligheder, seværdigheder og andre mennesker. Desværre har lejligheder oftest den ulempe, at adgang til lys og frisk luft kun foregår gennem ens vinduer, da man ikke altid har samme mulighed for en terrasse eller altan, som man for eksempel har, når man bor i et hus.

 Der findes heldigvis nogle alternativer, så flere byboere kan få mere luft og sol i lejligheden.

En fransk altan er ikke en altan i traditionel forstand, men en døråbning i ydremuren, hvor der umiddelbart efter er monteret et gelænder på ydresiden af muren, så man ikke falder ud af døråbningen.

 Danskerne tager den franske altanløsning til sig

 Franske altaner kommer som navnet antyder fra Frankrig, hvor altanerne længe har været et af kendetegnene for fransk arkitektur blandt andet i Paris. Oprindelig var de en god måde at få skabt luft og køle de små tætte lejligheder og samtidig skabe mere lys.

I dag har franske altaner stadig samme effekt, og det er især populært for danskerne. Vi har i den ene halvdel af året meget få dagstimer med lys, og det kan gøre meget for ens hjem eller hus, hvis man får lidt mere lys indenfor. Om sommeren har man så fornøjelsen af mere lys længere, samtidig med at man kan få mere frisk luft ind.

Udnyt uderummet

 En fransk altan kan laves på flere måder. Nogle gange laver man den et sted, hvor der i forvejen er et vindue eller måske et sted, hvor der kun er en mur. Her kan man så lave et hul og sætte en terrassedør op i stedet for. Uden på den sætter man så en afskærmning op, for at man ikke kan falde ud. Denne er typisk lavet af stål, men kan også være lavet i glas, som kan have forskellige farver. Derfor kan man næsten altid få en fransk altan, som passer til ens hjem og ikke fylder for meget visuelt. Hvis man nu bor i hus, kan man også få lavet en fransk altan for eksempel på sin overetage.

 

Se endnu mere om fransk altan her

 

Find mere til boligen:

Byg nyt hus så du føler dig hjemme

En fransk altan er bedre end ingenting, hvis der ikke er meget plads

6 thoughts on “En fransk altan kan give mere lys og luft til din lejlighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.